Siirry pääsisältöön

Ihan hyvin menee- kain tavallaan


Tosiaan - tässä postauksessa on tarkoitus kertoa hieman meidän kuulumisia. Isi päätti ostaa/ vaihtaa välirahalla meidän Vito-pakettiauton uuteen autoon. Uusi auto on tummanvihreä maasturi, merkiltään Land Rover. Tämä auto tuntuu hyvin masiiviselta verrattuna Vitoon, mutta tähän mahtuu kolmen sijasta istumaan viisi. Enään ei ole niin paljon takakontti tilaa, mutta tilava se silti on. Penkit ovat mukavat. Katsotaan, millaiseksi auto loppujen lopuksi paljastuu.



Minulla on ollut todella paljon kiirettä viime aikoina. On ollut kesätöihin liittyvien lappujen täyttöä, isoskoulutusta, kokeita ja muita tenttejä, kiirettä ja stressiä. Koirille on pitänyt repiä nukkumisesta aikaa, eikä sitä siltikään ole paljoa aikaa antaa. Olen nukkunut todella huonosti, ja aivan liian vähän. Nyt loman alkaessa kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja otin kameran kouraan ja suuntasin kuvaamaan koiria.



Olen yrittänyt liikkua enemmän, joten ollaan Sohvin kanssa alettu käymään pidemmillä kuin 2-3km lenkeillä. Nyt ollaan käyty noin 10km lenkkejä. Jos saatais vaikka molenpien kuntoa nousemaan! Lopetin ratsastuksen viime viikolla-kävin ratsastamassa 3-4kertaa viikossa, joka vei ajallisestikkin hyvin paljon. Kuitenkin ikävöin hieman hevosia. Jos sitten joskus alkaisi uudelleen ratsastuksen.

Huomasin muuten yllättäen, että en blogiin ole kirjoittanut, että ketkä kaikki on juhlineet synttäreitä! Listaan nyt alas ne, että tekin pääsette jyvälle, kuka on täyttänyt, milloin ja minkä ikäinen on nyt.

- Luru "Muru" 12.2.2016 täytti 8vuotta.
- Mircas Carmona "Caro" 3.3.2016 täytti 8 vuotta.
-Mircas Elmeri "Elmeri" 21.3.2016 täytti 7 vuotta.



Saako teillä joku erilaisia päähänpistoksia?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…