Siirry pääsisältöön

Rotupohdintaa

Milla haastoi meidät kertomaan jokaisesta FCI-roduista lempparit. Tässä on varmasti koiria, joita meillä on sekä koiria jotka kiinnostavat minua hyvin paljon. Kaikkia ei varmasti koskaan tähän talouteen tule, mutta aina on hyvä haaveilla ;) Alla haastan pari henkilöä mukaan myös, käy katsomassa löytyykö oma blogisi sieltä!

FCI 1 - lammas- ja karjakoirat

Tämän ryhmän koirat ovat kyllä todella suloisia ja fiksuja, mutta eivät ole minun käyttöäni ajatellen tarpeellisia. Kuitenkin omaa silmääni miellyttävät Bordercollien ja Australianpaimenkoiran lisäksi myös Welsh Corgi Cardigan ja Welsh Corgi Pembroke, Vaikka mitään näistä roduista minulla tuskin tulee koskaan olemaan.

FCI 2 - pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat

Tästä ryhmästä minun oli erityisen vaikea löytää mieleistä rotua, mutta jos on pakko valita, niin ottaisin Tanskalais-Ruotsalaisen pihakoiran tai Kaukasiankoiran.Tämä FCI-ryhmä ei vaan ole minua varten.

FCI 3 - terrierit

Kävin oikeastaan kaikki tämän FCI- ryhmän rodut läpi, ja löysin kaksi omaa silmää mielyttävää rotua. Ne ovat Valkoinen Länsiylämaanterrieri ja Saksanmetsästysterrieri. Itse tuskin tulen koskaan hankkimaan terrieriä.


FCI 4 - mäyräkoirat

Nyt päästään tähän tuttuun ja turvalliseen rotuun. Mäyräkoiriin kuuluvat niin sileä-, karkea kuin pitkäkarvaisetkin mäyräkoirat. Mäyräkoiria löytyy normikokosina ja pienempinä. Oma suosikkini on ehdottomasti Karkeakarvainen Mäyräkoira, vaikka tuottaahan se nyppijälleen tuskaa ;)FCI 5 - pystykorvat ja alkukantaiset koirat

Tässä ryhmässä mulla on tosi paljon mieleisiä rotuja. Esimerkiksi Harmaa NorjanhirvikoiraJämtlanninpystykorvaMusta NorjanhirvikoiraPohjanpystykorva ja Suomenpystykorva päätyvät lempparilistalleni. FCI 6 - ajavat ja jäljestävät koirat

Tästäkin ryhmästä oli todella vaikeaa löytää niitä miellyttäviä rotuja, mutta kyllä se taitaa olla niin että tähän listalle pääsevät Dreeveri ja Suomenajokoira. Molemmat rodut ovat mukavia ja lepposia sekä ystävällisiä (ja minlle tuttuja).


FCI 7 - kanakoirat

Tästä ryhmästä listoilleni pääsevät vain Karkeakarvainen saksanseisoja ja Lyhytkarvainen saksanseisoja. Tämä luonteensa sekä reippautensa vuoksi. Saksanseisojat ovat vain jotenkin lähellä omaa sydäntäni.FCI 8 - noutavat, ylösajavat ja vesikoirat

Tässä ryhmässä mulla on selvät suosikit: Labradorinnoutaja, Novascotiannoutaja ja Englanninspringerspanieli. Nämä mukavan luonteensa ja monipuolisen luonteensa takia.FCI 9 - seura- ja kääpiökoirat

Tämän ryhmän koirarodut eivät minua kiinnosta, vähän turhan jalostettuja ja eivät miellytä omaa silmää myöskään kokonsa puolesta.

FCI 10- vinttikoirat

Tästä ryhmästä olen aina halunnut Venäjänvinttikoiran. Voisin myös ottaa Englanninvinttikoiran. En tiedä mikä näissä mua kiehtoo, varmaankin älykkyys ja vauhti.


En haasta ketään, kaikki saavat tehdä tämän haasteen mielensä mukaan! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…