Siirry pääsisältöön

Tarina blogin nimen takana


Tarina blogin nimen takana?

Olet ehkä blogiini saapuessasi miettinyt, että mikä saa minut kirjoittamaan tätä blogia? Viettämään monta tuntia koirien kanssa, lenkkeillen tai kuvaillen. Mikä saa juuri minut nököttämään selkä kyyryssä monta tuntia tietokoneen edessä, muokaten kuvia ja valmistamalla postausta? Avaan teille nyt hieman tarinaa blogini nimen takana, miksi tätä teen, miten blogini sai nimensä sekä miksi ylipäätään bloggaan.

Aloitin alunperin bloggauksen aivan eri merkeissä, kirjoittamalla pientä noin 40 lukijan hevosblogia lähemmäs kolme vuotta. Tämän jälkeen piilotin blogini- ja lopetin bloggauksen.
Tänä syksynä alkoi taas mieli alkaa kirjoittelemaan tapahtumia koirien kanssa ylös. Tämä into alkoi Veran jäädessä auton alle. En halua enään menettää tärkeitä muistoja, tai muutakaa sen vuoksi etten ole kirjoittanut niitä ylös. Blogini on siis tavallaan päiväkirja minulle. Voin tarkistaa, mitä kommelluksia meillä on ollut, katsella kuvia. Tärkeintä ei ole lukijat tai suosio. Tärkeintä on, että juuri minä kirjoitan, sillä se on täysin sydämmestä tulevaa. On ihanaa lukea postauksia jälkikäteen, kun tilanteet muistuvat mieleen. 

No miten päädyin nimeen Kultaa Tassuissa?
Vastaus on helppo. Rakastan jokaista meidän omaa koiraa. Rakastan aina, ja tulen aina rakastamaan. Myös sen jälkeen, kun rakkaani lähtevät täältä. He ovat aina sydämmessäni.  Kultaa tassuissa- nimi juontuu yksiselitteisesti siitä, että en ikinä unohda näitä koiria. Ja myös se että rakkaani eivät katoa, he ovat aina sydämmessäni. Jokainen koira on kultainen. Ja tassut kipittävät monia vuosia, ennenkuin ne väsyvät. Kultaa Tassuissa- nimi on siis menneeseen, nykyisyyteen (ja tulevaisuuteen) sijoittuva nimi tälle blogille.  Nimi kertoo minulle, että oli aika mikä hyvänsä niin rakkaat ovat lähelläni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…