Siirry pääsisältöön

Mikä minusta tulee isona?

Olen nyt viisitoista vuotias, joten olen jo yhdeksäs luokkalainen. Yhteshaku lähenee, jonka vuoksi olen päätynyt erääseen tiettyyn polkuun elämässäni. Minusta olisi nimittäin tarkoitus tulla eläinlääkäri.

Kuinka päädyin tähän ammattivalintaan?

Päädyin hakemaan eläinlääkäriksi, koska olen ollut koko elämäni eläinten kanssa. Minua on koulukiusattu, ja niinä vuosina suhteeni eläimiin parani huomattavasti. En pelkää eläimiä, eikä veri tai vastaava minua hätkäytä. Kuitenkin kahdeksannella luokalla tapahtui suurin muutos. Silloin tiesin että tämä ammatti on kuin luotu minua varten. Tämä ahaa-elämys ilmestyi, kun olin tutulla eläinlääkärillä tetissä. Olen kiitollinen henkilöille jotka tutustutti minut tähän ammattiin, sekä ihailen heitä aivan valtavasti. Sitä ei voi edes sanoin kuvailla. On mahtavaa seurata tätä työtä, jota olen itsekkin pieneltä osin jo saanut tehdä. Olen ollut siellä kesätöissä, teteissä, muuten vaan lomaa viettämässä. Ja voin sanoa etten kadu hetkeäkään ajasta, jonka olen viettänyt eläinlääkärin kanssa. Halusin ensin eläintenhoitajaksi, mutta eläinlääkäri kertoi että osaan jo kaiken ja hieman enemmänkin, mitä eläintenhoitajat osaavat. Tässä kiinnosti lyhyt polku ammattiin, jossa olisi eläimet mukana. Palkka olisi toki ollut huono.

Mitä kautta haen eläinlääkäriksi?

Olen menossa lähi lukioon, jossa luen pitkän matikan, fysiikan, kemian ja biologian. Nämä aineet kiinnostavat minua paljon, ja olen valmis lukemaan että saan kirjoitettua nämä aineet hyvillä arvosanoilla. Pärjään hyvin matemaattisissa aineissa, kunhan teen edes vähän töitä sen eteen.


Olenko minä tarpeeksi hyvä eläinlääkäriksi?

Suoraan sanottuna, kasiluokan todistus ei ollut mitenkään hehkeä. 7.2 oli lukuaineiden keskiarvo, 7.8 kokonaiskeskiarvo. Kasiluokan kevään tetin jälkeen ysillä ymmärsin lukea jopa kokeisiin. Pam, ei paljon vaadittu että lukuaineideni keskiarvo nousi 7.8:aan. Kokonaiskeskiarvokin nousi roimasti yli kasin. Olen ehdolla stipendille keskiarvon nostamisesta. Tähän ei todellakaan paljon vaadittu. Koulu alkaa huomenna taas, vielä loppurutistus ja tämä on ohi. 

IF I CAN DREAM IT, I CAN DO IT

Tämä on mun unelma, teen töitä sen eteen että joskus voin olla eläinlääkäri.  Vaati se kuinka monta kertaa tahansa päästä sisälle, aion tehdä sen. 
Kommentit

  1. Tsemppiä opintoihin! Itseänikin eläinlääkäri hommat olis kiinnostanut, mutta lukio ei ollut mua varten joten tyydyn trimmaajan ja koirahierojan koulutuksiin, tulevaisuudessa vielä koiranomiksi tahtoisin lukea :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…