Siirry pääsisältöön

Mielipidepostaus: eläinrääkkäys

Päätin tehdä mielipidepostauksen aiheesta, joka saa jokaisen eläinten ystävän veren kiehumaan raivosta. Nimittäin julmaakin julmempi eläinrääkkäys. Eläinrääkkäys on ihmisen tarkoituksella tuottamaa turhaa kipua eläimelle.

Itse voin sanoa, että tämä asia saa minut menettämään hermoni ja olemaan pahoillaan ihmisen julmuudesta. Tuntuu vain, että ihmiset voivottelevat eläinrääkkäys tapauksissa, eivätkä viranoimaisetkaan aina tartu tarpeeksi nopeasti tuumasta toimeen. On todella karua, että tähä ihmisen tuottamaan julmuuteen kuolee joka vuosi monia, liian monia eläimiä. Yksikin tälläinen tapaus on liikaa.

Mielestäni kaikenlainen eläinrääkkäys on väärin - olipa tämän julman teon taustalla jokin kieroutunut mielihyvä, raha tai vaan yksinkertaisesti tyhmyys. Eläin on luontokappale, jota ei pidä eikä saa turmella. Eläin on täysin puolustuskyvytön ihmisen ylivoiman edessä. Olen miettinyt, että mitä ihminen saa itselleen, kun kiduttaa eläintä. Eläintä joka luotti sinuun, eläintä jonka ilme muuttuu pahoinpidellessäsi eläintä ensimäisen kerran. 

Toivon niin kovin, että nämä ihmiset ymmärtäisivät asettua eläimen sijaan. Entä jos kaikki eläimelle tuottamasi tuska tapahtuisi sinullekin. Voisit jopa kuolla siihen.

Koiratappelut, heitteillejätöt, näännyttäminen, piekseminen tai laiminlyönti. Miten ihmiset pystyvät tähän? Kuinka osa meistä pystyy tähän? ja ennen kaikkea minkä vuoksi. Itse voin ylpeästi sanoa kantaneeni korteni kekoon eläinrääkkäyksen estämiseen, huolehtimalla omista koirista ja lemmikeistä. Esimerkiksi Sohvia ei todellakaan tekisi mieli grillata elävältä. Minä olen nähnyt, mitä lemmikki voi todella ihmiselle olla. Ja olen tullut siihen tulokseen, että rääkkääjille saisi olla pahemmat tuomiot, kuin vähän eläintenpitokieltoa tai pienet sakot. Mutta ikinä ei saisi unohtaa mikä on ihmisen ja eläimen raja. Lemmikki on ihmisen paras ystävä, sanotaan.

MITÄ MIELTÄ OLET ELÄINRÄÄKKÄYKSESTÄ?


Kommentit

  1. Eläinrääkkäys pitäisi saada loppumaan! Sitä ei saisi tapahtua missään muodossa. Ihmisen pitäisi kärsiä sama asia, minkä koira/lemmikki on kärsinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ihmisten pitäis tajuta että eläinrääkkäys on hirveetä ja se pitää saada loppumaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…