Siirry pääsisältöön

Kuvapainotteinen kuulumispostaus

Tinkalla on kauhea karvanlähtö aika...

 Niinpä niin... Mitä mahtaa meille kuulua?

Ensimmäisenä haluan kertoa, että ihan hyvin. Olen soitellut eläinlääkärille kesätöitä täksikin vuodeksi. Ainakaan ei ehdotusta tyrmätty heti- vaan he lupasivat miettiä ja selvittää lähempänä kesää. Kävin pari viikkoa takaperin isoskoulutuksen ensimmäisen osan, Huhtikuussa on toinen osa. Hygieniapassin supritus olisi 8.2, toivottavasti pääsisin läpi. Maksaahan tuo kerran testaus 40€.


Olen hakenut kesätöitä useampaankin paikkaan, kaupat jne. Pakko sanoa, että on todella hankalaa löytää kesätöitä viisitoista vuotiaana. Kaupat eivät ota, sillä en pääsisi kassoille ikäni vuoksi. Haen yhteen läheiseen kotieläinpuistoon, sillä olenhan näiden eläimien kanssa ollut. Toivottavasti nyt jotain töitä löytyisi- olisi mahtavaa saada hieman "omaa" rahaa, ja Sovikin tarvitsisi ulkoilutakkia, Tinka nahkaisen pannan ja minä uuden kameran.

 Kaikki koiramme voivat nyt hyvin, Hilla ollut juoksujen takia hyvin vaisu. Ada on toipunut hyvin Ilan äkillisestä poismenosta- Elmerin avulla. Sohvi on ehkä hieman laihtunut, joten on saanut tavallista enemmän ruokaa.

Meilläpäin vesisade pilasi jäät, teki teistä liukkaat ja tämän vuoksi jäillä juoksemiset loppuivat turhan lyhyeen. Harmittaa hieman, mutta ei voi mitään.

 Olen saanut todella kivoja kuvia Tinkasta ja Sohvista nyt lähiaikoina. Nyt pidemmittä puheitta voimme varmaan siirtyä niihin ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…