Siirry pääsisältöön

Hyvästi

† Bestdrivers Ila "Ila"

17.5.2003 - 7.1.2016

Jos niin käy 
että minusta tulee hauras ja heikko
ja kivut häiritsevät untani
niin sillon on tehtävä mitä on tehtävä
sillä viimeistä matkaa ei kukaan ole estävä. 

Sinä tulet surulliseksi
-minä ymmärrän
älä anna surunkaan estää sinua
sillä tänä päivänä enemmän 
kuin koskaan ennen 
rakkautesi ja ystävyytesi punnitaan.

Meillä on ollut niin
monta hyvää vuotta
tulevaa ei kannata surra,
et haluaisi minun kärsivän
kun aika koittaa,
anna minun mennä...





Ila oli vielä hyvässä kunnossa eilen. Tänään mulle huudettiin että tuu äkkiä alas, Ila ei tuu ulos kopista. No puin vaatteet päälle samalla kun yritin selviytyä migreenistä. 

Tungin itseni pieneen koppiin, ja näin kuinka Ila nyki, eikä Ilan jalat enään kantaneet. Tässä vaiheessa olin vielä ihan rauhallinen, en tajunnut unenpöpperössä ja kauheessa päänsäryssä että se olisi viimeinen kerta, kun näkisin Ilan elossa. Oli tosi hankalaa saada koira pois kopista. Kun saatiin ja tarkasteltiin, huomattiin että ongelma oli jostain aivoista lähtöisin. Ila oli halvaantunut ja sai näin ollen lähtöpassin taivaaseen.

"Lopetetaanko Ila kotona vai viedäänkö eläinlääkärille?" kysyin ilman paniikia. Sain vastauksen että kotona, jolloin vasta aloin tajuta. Jouduin paniikkiin ja juoksin omaan huoneeseeni. En kerta kaikkiaan voinut katsoa sitä. Niin Ila pääsi tuskistaan. 

Olen vihainen sekä surullinen. Miksi meidän Ila? Ila oli terve, hyvin pidetty ja toivottu koira. Olen surullinen kun menetin ystäväni, joka on kulkenut rinnallani jo kolme vuotiaasta asti, melkein kolmetoista vuotta. Tiesittekö, että olemme syntyneet molemmat 17.5? Kaksitoista vuotta juhlimme tuplasynttäreitä. Ei enään. Ei enään Ilaa, ei enään meitä.

Mutta eräällä tavalla me olemme aina me. Nimittäin Ila kulkee aina meidän sydämmissä ja kultaisissa muistoissa. Sekä pala Ilaa säilyy myös Ilan pennuissa. 




Kommentit

 1. Niin surullista. Kaikille tulee se aika, sille ei voi mitään. Meidän eka jämy Salopellon Lellu asteli taloon kun olin kolme vuotta. Lellu kulki rinnallani siihen asti kun olin 12 vuotta. Oli pakko päästää Lellusta irti.. Lapsuuden rakas koira.

  VastaaPoista
 2. Koskettava teksti. Näin käy jokaisen koiran ja eläimen. Ymmärrän tunteen. Otan osaa.

  VastaaPoista
 3. Koskettava teksti. Lämpimät osanotot ja tsemppiä <3

  VastaaPoista
 4. Tätäkin kautta; paljon osanottoja ja tsemppejä♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…