Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 6+ uusi jouluinen ulkoasu


Uusi, jouluinen ulkoasu nyt saatu! 
Kiitokset siitä Hannalle.

Tämä joulukalenterin luukku paljastaa hieman enemmän meidän Jämtlanninpystykorvista. 

Luru


Oikea nimi: Luru
Lempinimi: Muru
Syntynyt: 12.2.2008
Emä: Raikukorven Jessi
Isä: Koitajoen Rapsu
Pentujen määrä: 3 pentuetta, 18 pentua.
Ulkonäkö: Tyypillinen Jämpti, hyvä väri. Hyvät muodot, ehkä hieman ohut häntä.
Luonne: Asiallinen, hyvin metsässä toimiva ja hyvin työskentelevä koira. Ihmis-ja erityisen lapsirakas. Tottelevainen.
Rotu: Jämtlanninpystykorva
Sukupuoli: Narttu
Tuloksia: Käyttövalio, näytöistä saanut H:ta.


Jahtitassun Hilla
Oikea nimi: Jahtitassun Hilla
Lempinimi: Hilla
Syntynyt: 25.5.2012
Emä: Luru
Isä: 
Pentujen määrä: -
Ulkonäkö: Tyypillinen Jämpti, hyvä väri. Hyvät muodot, kaunis. Valitettavasti toinen korva jäi lupaksi.
Luonne: Asiallinen, hyvin metsässä toimiva ja hyvin työskentelevä koira. Ihmis-ja erityisen lapsirakas. Tottelevainen. Hyvin miellyttämisen haluinen. Nuoren koiran tapaan vilkas ja sieman hölmö. Olen itse kouluttanut Hillan kokonaan, ja täytyy sanoo että tältä tytöltä ei yriystä puutu. 
Rotu: Jämtlanninpystykorva
Sukupuoli: Narttu
Tuloksia: Ei käytetty näyttelyissä luppakorvan vuoksi.

Jahtitassun Wilma


Oikea nimi: Jahtitassun Wilma
Lempinimi: Wilma
Syntynyt: 22.4.2015
Emä: Luru
Isä: Elimon Salon Falck
Pentujen määrä: -
Ulkonäkö: Vielä pentumaisen pyöreä, hieman kravattityyppinen merkki rinnassa. Kaunis pentu, vahva luusto.
Luonne: Pennunoimainen hömelö. Säntäilee sinne tänne ja energiaa löytyy. Ystävällinen ja lapsirakas koira. Huomionkerjääjä. Vaikka on nuori, niin toimii silti hyvin jo metsälläkin.
Rotu: Jämtlanninpystykorva
Sukupuoli: Narttu
Tuloksia: Ei käytetty näyttelyissä vielä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…