Joulukalenterin luukku 5

Joulukalenterin luukku 5 on kysymyspostaus.

1. Mikä on lempirotusi kaikista FCI- roduista?
 ~ Lempparirotuni löytyy FCI 8-ryhmästä (eli noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat). Lempirotuni on Labradorin noutaja ja lempi väritykseni tässä rodussa on musta.

2. Lempi väritys koiralle?
 ~ Mun lempi väritys on musta ja sit semmonen eri harmaiden/mustan sävyiset koirat, esim. Norjanharmaa hirvikoira ja Jämtlanninpystykorva.

3. Mielipide ylijalostamisesta?
 ~ Ehdottomasti väärin. Koirat alkavat pian kärsimään liian jalostuksen alaisena. Esimerkiksi Saksanpaimenkoirien selkä ja lonkat kärsivät niin pyöreästä selän muodosta ja ruttukuonolajeilla on hengitysvaikeuksia.

4. Ottaisitko terveen 8 vuotiaan koiran, vai ylijalostetun pennun? 
 ~ Ottaisin molemmat. 8 vuotiaalla terveellä koiralla on edessä vielä monia vuosia, ja pennusta ei koskaan tiedä mitä tulee. Vaikka pentuna olisi ylijalostetun näköinen, pentu muuttuu kasvaessaan. Toki jos ylijalostus on jo sairasta ja koira siitä kärsisi, en ottaisi.

5. Mielipide metsästämisestä?
 ~ Metsästys on hyvä juttu, koska esimerkiksi hirvikolareita on näin saatu vähennettyä. Metsästäjät huolehtivat metsän eläinten kannasta ja katsovat ettei kanta kasva liian suureksi. 3/5 meidän perheessä metsästää. Itse en kuitenkaan aseeseen tarttuisi.

6. Top 3-Koirarodut?
 ~tää on aika vaikee koska mulla on monia  lemppareita mutta
 1)Labradorin noutaja
 2) Karkeakarvainen mäyräkoira
 3) Jämtlanninpystykorva

7. Minkä muun eläimen ottaisit, jos koiraa ei saisi ottaa?
 ~Ottaisin varmaan kissan tai hevosen. Tai vaikka molemmat.

8. Suosikki koiranruoka- ja herkku- merkki?
 ~ Soneran ja Jahti&Vahdin nappulat ovat hyvä ja laadukas koiranruoka merkki. Herkkuina sitten on Hauhauta ja Pedigreetä sekä ihan vain jotain luita. Pirkkaa en rupeisi omalle koiralle syöttämään.

9.Koirille heijastinliivi vs. vilkkuva panta?
 ~Itse käytän molempia. Mutta jos vain toinen niin kyllä se ois se vilkkuva panta kun herättää tosi hyvin ajajan/vastaantulijan huomion.

10. Flexi vs. normihihna?
 ~ En käytä flexiä, vaan käytössä on nahkainen hihna. Vaikka flexi on ehkä kiva käteen niin entä sitten, kun se oma musti lähtee livohkaan kun flexi katkeaa/siinä on virhe? Nahkainen on aina parempi vaihtoehto vaikka ei ehkä yhtä mukava. Myös noutajahihnoja on meillä käytössä.

11. Miksi juuri koira?
 ~Koirat on aina ollut mun elämässä ja tulee olemaankin. Vaikka ne elävät niin vähän aikaa, tekevät ne niin hyvää. Toiveammattini on myös eläinlääkäri pieneläin puolella.

12. Mikä on parasta Sohvissa?
 ~Ehdottomasti kultainen sydän. Vaikka Sohvi on jo alkanut harmaantumaan ja ei osaa paljon temppuja, on Sohvi aina miellyttämisen haluinen ja yrittää aina kaikkensa. Se on tärkein ominaisuus koirassa.


Kommentit

Lähetä kommentti