Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 5

Joulukalenterin luukku 5 on kysymyspostaus.

1. Mikä on lempirotusi kaikista FCI- roduista?
 ~ Lempparirotuni löytyy FCI 8-ryhmästä (eli noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat). Lempirotuni on Labradorin noutaja ja lempi väritykseni tässä rodussa on musta.

2. Lempi väritys koiralle?
 ~ Mun lempi väritys on musta ja sit semmonen eri harmaiden/mustan sävyiset koirat, esim. Norjanharmaa hirvikoira ja Jämtlanninpystykorva.

3. Mielipide ylijalostamisesta?
 ~ Ehdottomasti väärin. Koirat alkavat pian kärsimään liian jalostuksen alaisena. Esimerkiksi Saksanpaimenkoirien selkä ja lonkat kärsivät niin pyöreästä selän muodosta ja ruttukuonolajeilla on hengitysvaikeuksia.

4. Ottaisitko terveen 8 vuotiaan koiran, vai ylijalostetun pennun? 
 ~ Ottaisin molemmat. 8 vuotiaalla terveellä koiralla on edessä vielä monia vuosia, ja pennusta ei koskaan tiedä mitä tulee. Vaikka pentuna olisi ylijalostetun näköinen, pentu muuttuu kasvaessaan. Toki jos ylijalostus on jo sairasta ja koira siitä kärsisi, en ottaisi.

5. Mielipide metsästämisestä?
 ~ Metsästys on hyvä juttu, koska esimerkiksi hirvikolareita on näin saatu vähennettyä. Metsästäjät huolehtivat metsän eläinten kannasta ja katsovat ettei kanta kasva liian suureksi. 3/5 meidän perheessä metsästää. Itse en kuitenkaan aseeseen tarttuisi.

6. Top 3-Koirarodut?
 ~tää on aika vaikee koska mulla on monia  lemppareita mutta
 1)Labradorin noutaja
 2) Karkeakarvainen mäyräkoira
 3) Jämtlanninpystykorva

7. Minkä muun eläimen ottaisit, jos koiraa ei saisi ottaa?
 ~Ottaisin varmaan kissan tai hevosen. Tai vaikka molemmat.

8. Suosikki koiranruoka- ja herkku- merkki?
 ~ Soneran ja Jahti&Vahdin nappulat ovat hyvä ja laadukas koiranruoka merkki. Herkkuina sitten on Hauhauta ja Pedigreetä sekä ihan vain jotain luita. Pirkkaa en rupeisi omalle koiralle syöttämään.

9.Koirille heijastinliivi vs. vilkkuva panta?
 ~Itse käytän molempia. Mutta jos vain toinen niin kyllä se ois se vilkkuva panta kun herättää tosi hyvin ajajan/vastaantulijan huomion.

10. Flexi vs. normihihna?
 ~ En käytä flexiä, vaan käytössä on nahkainen hihna. Vaikka flexi on ehkä kiva käteen niin entä sitten, kun se oma musti lähtee livohkaan kun flexi katkeaa/siinä on virhe? Nahkainen on aina parempi vaihtoehto vaikka ei ehkä yhtä mukava. Myös noutajahihnoja on meillä käytössä.

11. Miksi juuri koira?
 ~Koirat on aina ollut mun elämässä ja tulee olemaankin. Vaikka ne elävät niin vähän aikaa, tekevät ne niin hyvää. Toiveammattini on myös eläinlääkäri pieneläin puolella.

12. Mikä on parasta Sohvissa?
 ~Ehdottomasti kultainen sydän. Vaikka Sohvi on jo alkanut harmaantumaan ja ei osaa paljon temppuja, on Sohvi aina miellyttämisen haluinen ja yrittää aina kaikkensa. Se on tärkein ominaisuus koirassa.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…