Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 20


Tämä postaus kertoo viime kesästä.

MILLAISTA ON OLLA ELÄINLÄÄKÄRILLÄ KESÄTÖISSÄ?

Pääsin eläinlääkärille kesätöihin 8 päiväksi. Kerron tässä postauksessa vähän että mitä päivät sisältävät.

Perus työpäivä:

7.05 herätyskello soi. Petasin sängyn ja kävin syömässä aamupalan, vaihdoin työasun (johon kuuluu farkut ja harmaa paita) sekä meikkasin.

8:15 laitoin hupparin ja takin päälle, kiepautin kaulahuivin kaulaan, laitoin kengät jalkaan ja kypärän päähän jonka jälkeen skootteri starttaa kotipihasta. Matka kestää noin puoli tuntia.

8:45 sammutan skootterin ja kävin läheisessä kaupassa ostamassa eväät päivään. Palasin takaisin skootterin luokse ja ajoin vielä pari minuuttia työpaikalle.

8:55 olin työpaikalla ja aloin valmistautumaan tulevaan päivään: vaatteet vaihtoon ja työ t-paita päälle.

9:00 ensimmäinen aamu vastaanoton asiakas astuu sisään. Asiakaat ottavat automaatista jonotus numeron ja istuvat odottamaan odotus tilaan. Jokainen pääsee näin vuorollaan ja kaikenlaiset tapaukset otetaan vastaan joten välillä aamu vastaanoton aika venyy hieman.

11:00 olisi tarkoitus saada asiakkaat ja heidän lemmikkinsä palveltua. Vaikka kello olisikin yksitoista, hoidimme silti kaikki eläimet. Tämän jälkeen suuntasimme syömään yleensä läheiseen Pyymäkeen.

12:00 olimme yleensä saanut syötyä, jonka jälkeen  teimme yleensä jonkun matkan esim. katsomaan hevosta yms. kotitiloihin.

16:00 alkaa ilta vastaanotto. Taas ihmiset istuvat odotustilassa, ja kaikki pääsevät vuorollansa. Ilta vastaanotto on kello 16-18.

18:00 loppuu ilta vastaanotto, mutta usein venyy ihan kello 19:00 asti, sillä tapana ei ole käännyttää asiakkaita ovelta pois!

19:00 pyrin viimeistään lähtemään kotiin.

20:30 pyrin viimeistään olemaan kotona.

Mitä voin tehdä eläinlääkärissä?
-Laitan leikkauspöydän valmiiksi ja katson tarvittavat leikkaus välineet.

-Rokotan kissoja/koiria

-Laitan kissan valmiiksi leikkaukseen(ajan karvat ja laitan silmätipat).

- Katson ja taittelen tarpeiden mukaan kaulurin kissoille ja koirille.

-Pesen leikkauspöydällä olleet leikkaus setit.

- Seuraan vierestä leikkauksia.

-Pidän kiinni pöydällä olevista eläimistä ja punnitsen niitä.

-Putsaan hammaskivet ja poistan tarvittaessa hampaita.

-Otan seuraavan asiakkaan sisälle ja kannan eläimiä autoon jos niiden annetaan nukkua toimenpiteen jälkeen.

- Leikkaan kynsiä ja tarvittaessa poltan suonta kiinni.

Syötiin usein jäätelöä ja mansikoita👌


Oletteko te olleet kesätöissä ja mitä olette saaneet tehdä? Mikä on teidän unelma-ammatti?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…