Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 17


MINUSTAKO KOIRAN OMISTAJA?

Kuten blogin instagramista osa jo varmaan huomasi, niin minusta on tulossa koiran omistaja.

Koska en itse ole metsällä käyvä, saan metsällä toimimattoman koiran. Tinkalle on jo pitkään etsitty kotia, mutta ei ole löytynyt sopivaa. Tinka on arka metsällä, eikä toimi siellä. Tämän vuoksi saan Tinkan omiin nimiini. Tinka on ensimmäinen koira, joka tulee täysin mun nimiini, onneksi arki tämän pystykorvan kanssa on tuttua. Onhan Tinka ollut meillä lähestulkoon koko elämänsä.

Mun ehdot on se, että käyn vähintään joka toinen päivä lenkillä, ja hoidan kaiken muun paitsi ruokkimisen itse. Kaikki koirat ruokitaan meillä samaan aikaan (minäkin osallistun koirien ruokintaan). Maksan myös rokotukset itse. Matolääkkeet & mahdolliset eläinlääkäritulot ovat äidin ja isän rahapussista. Koska toteutus tälle joululahjalle on vielä tekemättä, ja lopulliset ehdot jakelematta, niin en nyt enempää ehdoista puhu.


Olen ollut koko 15-vuotisen elämäni aikana koirien kanssa, kouluttanut omia ja muiden koiria. Myös olen ulkoityanut monia erilaisia koiria. Koska mikään muu kuin näyttelyissä käynti ei tule muuttumaan, odotan innolla ihka ensimmäisen koiran omistamista. Kamaostoksille pitäisi päästä ensi vuoden alussa, ja pitää alkaa suunnittelemaan näyttelyitä.Blogin ulkoasu tulee myös tämän myötä muuttumaan. Välilehtiä tulee myös lisää. (Esim. Minusta, Tinkasta ja näyttelyistä).

Mukavaa Joulun alkua muillekkin!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…