Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 16


Toivelista Joulupukille!

"Hei rakas Joulupukki! Täällä me pienet koiruudet Tinka ja Sohvi kerromme mamman kanssa toiveemme. Meidän lahjatoivelista on myöhässä, mutta toivottavasti ehdit meille lahjat tuoda."

Ensin Tinka:

1.Kaipaisin ikiomaa nahkaista tyttömäistä timanttipantaa ja siihen sopivaa nahkaista remmiä. Ne tulisivat hyötykäyttöön.

2. Kaipaisin paljon herkkuja ja luita. Tykkään mutustella herkkuja ja samalla se lisää luottamustani vieraisiin ihmisiin, kun he antavat minulle jonkun herkun. Tarvitsisin myös omaa peltistä ruokakippoa joka olisi vain omani.

3. Kaipaan heijastintuotteita. Heijastin liivi tai panta olisi todella hyödyllinen pimeillä teillä. Se auttaisi minua näkymään kauemnas ja välttymään onnettomuuksilta.

Sohvin toiveet:

1. Kaipaan nahkaista mustaa remmiä. Panta minulla on jo. Se on musta/pinkki timanttipanta. Tähän haluaisin sopivan hihnan.

2. Kaipaan uusia leluja ja herkkuja- olen semmoinen herkkubeba, ettei ole tosikaan.  Lelulali leikin innokkaasti vieläkin, joten ne tulevat tarpeeseen.

3. Heijastinliivi. Haluan sen että näyn pimeydessä. Olen niin tumma että minua on usein hankala huomata pimeässä.

Mamman toiveet

1. Uusi kännykkä. Toiveena erityisesti Huawei Honor 6. Lisäksi olisi kiva saada puhelimen kuoret.

2. Toinen joululahja on Tinkan siirtäminen omiin nimiini, joka ei toisaalta maksa mitään mutta on silti suuri lahja.

3. Kolmas joululahjatoive on uusi järkkäri, jota tuskin kuitenkaan saa kun saan jo puhelimen.Lisäksi me kaikki nautimme joulusta- koirien kopit putsataan ja laitetaan uudet rutireksit. Koirat saavat tavallista enemmän ruokaa ja luut. Ihmiset saavat yhdessä oloa ja hyvää ruokaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…