Joulukalenterin luukku 15


Kerron nyt hieman Labradorista rotuna.

Labradorinnoutaja on alunperin 1800- luvulla Newfoundlandissa syntynyt koirarotu. Rotu on jalostettu erityisesti metsästys-ja noutokäyttöön, ja nykyisinkin Labradorinnoutaja toimii näissä töissä hyvin seura-, harraste-, ja palvelukäytön lisäksi. Elinikä Labradoreille on noin 10 vuotta.



Labradorin värityksiä ovat musta, ruskea ja eri sävyiset vaaleat. Labradori on vankkarakenteinen ja tiivisrunkoinen koira, jolla on kaksinkertainen vettä hylkivä turkki. Aikuisena uroksen säkäkorkeus on noin 56-57 cm, nartun taas 54-56cm. Labradorien henkinen kehitys on hidasta.


Labradorit ovat luonteeltaan hyväntuulisia ja ystävällisiä. Ne ovat miellyttämisen haluisia, kärsivällisiä, uslkollisia ja hyväntuulisia. Labradorit sopeutuvat niin kaupunkiin kuin maallekkin. Labradorit ovat nopeita oppimaan- ja pitävät menneisyytensä vuoksi paljon uimisesta. Labradorit ovat yleensä helppoja kouluttaa älykkyytensä vuoksi.



Labradorit ovat varsinkin vanhemmiten helposti lihovia, suuren ruokahalunsa ansiosta. Ne kun syövät melkein mitä vaan! Siksi Labradorien painoa pitää seurata läpi elämän. Muuten Labradori on äärimmäisen helppo hoitoinen ja mukava ystävä!

Kommentit