Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 13Esittelyssä enään muistoissa olevat.

Eli nyt esittelen muistoissa olevia tarkemmin.
Mircas Belvedere eli Vera oli karkeakarvainen mäyräkoira kultaisella sydämmellä ja omapäisellä luonteella varustettuna. Veran emä on Mircas Ada ja isä Hiidenloukon Formula. Vera on syntynyt ja elänyt koko elämänsä tutussa kotipiirissä. Veralla on ollut yksi pentue, olisi teetetty enemmänkin. Vera siirtyi pilven reunalle 9.6.2007-1.10.2015 törmättyään autoon.  Veran löytää myös Koiranetistä.

Lamark Olivia eli Oili oli lyhytkarvainen Saksanseisoja isolla S:llä. Oili oli omapäinen, "lempeä jättiläinen" joka oli kaikessa mukana. Oililla oli rasvapatteja joita leikattiin. Kasvaimet olivat hyvälaatuisia. Oilin kunto romahti viime syksynä- koiran takapää petti. Oili kuivui silmissä. Oma eläinlääkärimme oli pois, käytiin päivystävällä joka totesi vain että ruokaa ja vettä enemmän, muttakun Oili ei syönyt pakottamallakaan. Lisäksi määräsi antibiootteja joita EI SAA antaa kuivuneelle koiralle. No kun oma eläinlääkäri oli paikalla, laittoi heti Oilin tiputukseen ja antoi sopivia antibiootteja. Nesteytystä oli aluksi litra 4x per vuorokausi. Oili alkoi toipumaan. Viimeisenä puolena vuotena Oili oli kuin eri koira- ensimmäistä kertaa elämänsä aikana Oili sai lihaa luidensa ympärille ilman raakaruokintaa. Koira oli elämänsä kunnossa. Kunnes eräänä päivänä Oili oli todella tuskissaan- isi arpoi pitkään että viekö piikille vai ei, kun koira oli huonossa kunnossa. Asian ratkaisi kun Oili hyppäsi päin- Oili ei ikinä hyppinyt. Sohvi ja Oili autoon ja Oilin viimeiselle matkalle,parhaan ystävän kanssa. Oililla todettiin maksasyöpä, mitään ei olisi enään voitu tehdä. Rakas ystävä vaipui ikiuneen.
Oili 10.8.2005-10.3.2015.


Zelda saapui meille Ruotsista. Zelda on Jämtlanninpystykorva narttu- ensimmäinen itse kouluttamani koira. Zeldan jalka oli katkennut pentukopassa, luultavasti emo oli astunut päälle. Jalka leikattiin, ja siihen laitettiin rautaa jotta jalka pysyisi ehjänä ja luutuisi oikein. Kerran Zelda hyppäsi isiä päin- kuului oikein kruts kun rauta hajosi ja eikun lekuriin uudestaan. Koira parantui lopulta täysin- mutta oli liian pelokas hirvelle. Zelda annettiin pois tuon pelon vuoksi. Luin koiranetistä, että Zelda on kuollut 1.8.2014 tapaturmaisesti. 
Zelda 8.5.2010-1.8.2014.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…