Joukukalenterin luukku 4Tämän luukun avauduttua tiedätte toivottavasti hieman enemmän meidän mäyräkoirista ja mäyräkoiran kasvatuksesta.

Meillä tärkeintä ei ole massatuotanto vanhoilla koirilla tai sillä rahan tuottaminen. Meillä koirat ovat perheenjäseniä eivätkä ne ole korvattavissa eivätkä ne ole pelkkiä urheiluvälineitä. Koiria kohdellaan kunnioittavasti ja ikääntyessään pääsevät ajoissa eläkkeelle ja koirilla tuotetaan 3-4 pentuetta. 

Meillä kasvatetaan Karkeakarvaisia Mäyräkoiria ja Jämtlanninpystykorvia. Myös muitakin rotuja on ollut satunnaisesti. Tämän luukun idea on kertoa vähän meidän Mäyräkoiran kasvatuksesta.
Mircas Belvedere "Vera"

Meillä on ollut mäyräkoiria koko mun elämän ajan. Luopumaankin ollaan jouduttu, milloin mistäkin syystä. Meillä on kotona kolme sukupolvea mäyräkoiria. Kasvatamme nimellä Mircas kennel. Valitsemme emän ja uroksen valikoiden.
Tarkoituksenamme on luoda niin metsälle kuin näyttelyihin sopivia koiria, joilla on hyvä karvanlaatu ja luonne kohdillaan.


Kotonamme asustaa täällä hetkellä kolme mäyräkoiraa. Kaikki ovat samaa sukua. Meidän ns "kantaemä" on Bestdrivers Ila, Toukokuussa 13 täyttävä vanharouva. Ila nauttii vielä täysin siemauksin elämästä, eikä nivelrikkoa ole. Ainut mikä on ikääntyessä kärsinyt on kuulo. Ila on tuontikoira, ja hän on kotoisin Ruotista.

Ilan jälkeläinen on Mircas Ada eli vain Ada. Ada on paras mahdollinen emo pennuille. Huolehtii ja hoivaa. Adalla on monia pentueita ja Ada tykkää paljon näyttelytoiminnasta. Valitettavasti näyttelyura katkesi vuosia sitten, kun häntä jäi ovenväliin. Ada on todella luotto koira, eikä ikä paina vaikka vuosia on kertynyt tälle rouvalle jo kymmenen.
Mircas Ada "Ada" pentuineen.
Adalta jätettiin kotiin pentu, Mircas Belvedere eli Vera. Verakin oli mahtava emä ja sai monia pentueita. Vera oli luotettava emä joka pärjäsi hyvin myös yksin synnytyksessä. Vera siirtyi pilvien päälle 1.10.2015 jäädessään auton alle. Ikävä on laantunut jo mutta koskaan en tätä hupsua rouvaa unohda.

Veran pentu on Elmeri. Elmeri on symppis herra, jolla ei kuitenkaan pentuja ole teetetty. Elmeri on hyvin energinen ja komea poika. Myös metsällä toimiva.


Kaikki meidän pennut tarkastaa ja siruttaa eläinlääkäri. Pennut on madotettu monta kertaa ennen luovutusta. Kasvattajana olemme vastuullisia, jos pennun kanssa on jotain ongelmia, autamme. Etsimme pennuille aina hyvän kodin, meni siinä sitten kuinka kauan tahansa luovutuksen jälkeen aikaa. Tärkeintä on hyvä koti.

Pentujen mukaan menee pentupaketti ja jotain tuttua, esim. Viltti. Pennut opetetaan olemaan ulkona pienin askelin kerrallaan.
Myös hihnaan ja pantaan totutusta on tullut ja pennut on ruokittu asiallisesti.

Jos jäi kysyttävää tai haluat muuten vain kommentoida, niin alas voi laittaa! :)

Kommentit