Siirry pääsisältöön

Joukukalenterin luukku 4Tämän luukun avauduttua tiedätte toivottavasti hieman enemmän meidän mäyräkoirista ja mäyräkoiran kasvatuksesta.

Meillä tärkeintä ei ole massatuotanto vanhoilla koirilla tai sillä rahan tuottaminen. Meillä koirat ovat perheenjäseniä eivätkä ne ole korvattavissa eivätkä ne ole pelkkiä urheiluvälineitä. Koiria kohdellaan kunnioittavasti ja ikääntyessään pääsevät ajoissa eläkkeelle ja koirilla tuotetaan 3-4 pentuetta. 

Meillä kasvatetaan Karkeakarvaisia Mäyräkoiria ja Jämtlanninpystykorvia. Myös muitakin rotuja on ollut satunnaisesti. Tämän luukun idea on kertoa vähän meidän Mäyräkoiran kasvatuksesta.
Mircas Belvedere "Vera"

Meillä on ollut mäyräkoiria koko mun elämän ajan. Luopumaankin ollaan jouduttu, milloin mistäkin syystä. Meillä on kotona kolme sukupolvea mäyräkoiria. Kasvatamme nimellä Mircas kennel. Valitsemme emän ja uroksen valikoiden.
Tarkoituksenamme on luoda niin metsälle kuin näyttelyihin sopivia koiria, joilla on hyvä karvanlaatu ja luonne kohdillaan.


Kotonamme asustaa täällä hetkellä kolme mäyräkoiraa. Kaikki ovat samaa sukua. Meidän ns "kantaemä" on Bestdrivers Ila, Toukokuussa 13 täyttävä vanharouva. Ila nauttii vielä täysin siemauksin elämästä, eikä nivelrikkoa ole. Ainut mikä on ikääntyessä kärsinyt on kuulo. Ila on tuontikoira, ja hän on kotoisin Ruotista.

Ilan jälkeläinen on Mircas Ada eli vain Ada. Ada on paras mahdollinen emo pennuille. Huolehtii ja hoivaa. Adalla on monia pentueita ja Ada tykkää paljon näyttelytoiminnasta. Valitettavasti näyttelyura katkesi vuosia sitten, kun häntä jäi ovenväliin. Ada on todella luotto koira, eikä ikä paina vaikka vuosia on kertynyt tälle rouvalle jo kymmenen.
Mircas Ada "Ada" pentuineen.
Adalta jätettiin kotiin pentu, Mircas Belvedere eli Vera. Verakin oli mahtava emä ja sai monia pentueita. Vera oli luotettava emä joka pärjäsi hyvin myös yksin synnytyksessä. Vera siirtyi pilvien päälle 1.10.2015 jäädessään auton alle. Ikävä on laantunut jo mutta koskaan en tätä hupsua rouvaa unohda.

Veran pentu on Elmeri. Elmeri on symppis herra, jolla ei kuitenkaan pentuja ole teetetty. Elmeri on hyvin energinen ja komea poika. Myös metsällä toimiva.


Kaikki meidän pennut tarkastaa ja siruttaa eläinlääkäri. Pennut on madotettu monta kertaa ennen luovutusta. Kasvattajana olemme vastuullisia, jos pennun kanssa on jotain ongelmia, autamme. Etsimme pennuille aina hyvän kodin, meni siinä sitten kuinka kauan tahansa luovutuksen jälkeen aikaa. Tärkeintä on hyvä koti.

Pentujen mukaan menee pentupaketti ja jotain tuttua, esim. Viltti. Pennut opetetaan olemaan ulkona pienin askelin kerrallaan.
Myös hihnaan ja pantaan totutusta on tullut ja pennut on ruokittu asiallisesti.

Jos jäi kysyttävää tai haluat muuten vain kommentoida, niin alas voi laittaa! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…