Siirry pääsisältöön

Kuulumisia

Heippa! En oo nyt vähään aikaan postaillut tänne mitään, johtuen kuvien hienoisesta puutteesta.
Mun kameralla on tosi hankala ottaa hyviä kuvia, enkä halua tänne mitään huonolaatuisia.

Edellisviikonloppuna kävin pikkuveljeni kanssa mummulassa. Ensin ajettiin junalla Poriin, josta mummu sitten heki meidät asemalta. Vielä noin puoli tuntia autossa sai istua jonka jälkeen saavuime meren rannalle ja mummulan pihaan.


Ilma oli hyvin viileä, mutta se ei haitannut. Kun pääsin mummulaan sisälle, mua odotti iso ylläri! Pappa oli meinaan hankkinut uudena ajokoiran pennun. Hän oli melkoinen hulmuri, ja kutsumisnimeksi hänelle annettiin Jeni, edeltävän koiran mukaan. Jeni oli niin pomppiva koira, ettei sitä mun kameralla saanut minkäänlaista kuvaa. Harmi.

Mutta mummun ja papan toisesta koirasta (meidän kasvatista) sain tosi kivan tuolilla lokoilu kuvan.
Hän on karkeakarvainen mäyräkoira nimeltään Caro, ja hänen emänsä on vieläkin, 13-vuotiaana täällä kotona. Vaikka kuulo onkin kadonnut jo lähes kokonaan, vanhus on silti hyvinvoiva ja pirteä.

Mircas Carmona "Caro"

 MITÄ MUUTA MEILLE KUULUU?

- Sohville kuuluu tosi hyvää. Sohvi on nyt saanut kaikenlaisia jämiä ja luita hirvistä kaikkien koirien kanssa, ja popsinut niitä ihan innoissaan. Sohville ei siis kuulu mitään uutta.

-Wilma on siis meidän nuorin koira, keväällä syntynyt. Wilmaa on viety paljon metsälle, ja nyt hän haukkui ekan kerran hirveä! JES! kyllä hänkin alkaa hyvin toimimaan, kun vaan tajuaa idean. Wilma myös mystisesti ontui joku ilta, mutta seuraavana päivänä olikin jo normaali. Luultavasti oli venäyttänyt johonkin etujalkansa.

-Muru & Hilla Ovat aktiivisesti käyneet metsällä, ja joka kerta löytäneet hirven. Vaikka aina ei ole päässyt ampumaan. Muru ja Hilla ovat myös nautiskelleet luistansa, jotka ovat hyvin ansainneet jahtipäivän päätteeksi. Tänään Hilla on metsällä, huomenna Muru. 

-Mäyräkoira Trio eli Ila, Ada, (Vera) ja Elmeri. Ada on nyt hyvin toipunut Veran äkillisestä lähdöstä (onnettomuus), ja päässyt Ilan ja Elmerin kanssa samaan tarhaan. Triolla menee todella hyvin, ja kaikki ovat terveitä olleet. Ilalla on alkanut esiintymään hieman nivelrikkoa, johon olen etsiskellyt jotain hyviä niveltabletteja/jauhetta netistä. Mutta kun eläinlääkäri tulee pian madottamaan aikuiset koirat, niin aattelin häneltä kysyä jotain minkä kokeileminen kannnattaisi.

-Gilda & Tinka ovat olleet nyt omissa tarhoissaan, ja Gildalle on kertynyt kauheasti energiaa kun ei ole Tinkan kanssa remunnut. Tytöilläkään ei ole sen kummallisempaa tapahtunut. Tytöt ovat kanssa olleet välillä metsällä, ja Gildakin on ajanut jänistä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…