Siirry pääsisältöön

Haaste

Sain haasteen Vauhtitassulta. Kiitoksia haasteesta! Ei muutakuin aloittamaan!

1. Mikä oli ensimmäinen koirasi/koiranne? Milloin sait/saitte sen?
 ~Mää en muista mikä koira oli ihan eka. Meillä on ollut koko mun elämän ajan koiria, ja ollaan        kasvavatettu niitä lähemmäs 150. Mutta vanhin koira tällä hetkellä on vanharouva Ila,joka on tullut  meille kun olin 2 vuotias. En paperillisesti omista yhtäkään koiraa.

2. Mitä temppuja koirasi osaa?
 ~Sohvi osaa tosi huonosti temppuja, kun on ollut näyttely ja metsästys käytössä. Istu, tassu,  paikka,nouda ja  maahan sujuvat Sohvilta. Sitten taas Hilla ja Zelda, jotka itse koulutin osaavta  monia temppuja.Mm. Istu, maahan, paikka, tassu, vaihto, kieri, läpyt, kumarra....
3. Montako tuntia vietät koirasi kanssa?
 ~Koska meidän koirat ei ole sisällä, määrä jää huomattavasti pienemmäksi kuin muilla. Koulu ja  aikaa vievä harrastus sekä monen koiran määrä vähentää huomattavasti koirien kanssa olo aikaa,  mutta varmaan 1-2h arkipäivinä, viikonloppuina 4-7 h suurinpiirtein.

4. Mitä harrastat koirasi kanssa?
 ~Sohvin kanssa harrastetaan vaan puskailua; paljon lenkkeilyä, nameja sekä kuvailua. Monen muun  koiran kanssa myös tämmöistä eläkepäivien kuluksi. Joitain myös näytetään ja monet ovat metsällä  viikonloppuisin muiden perheenjäsenien kanssa. Itse en metsästä.

5. Mitä koirasi pelkää?
 ~Voi kuulostaa hullulle, mutta Sohvi ei pelkää mitään. Varuillani olen toki esim. kun rekka tulee  tiellä kovaa vastaan. Silloin Sohvi selvästä jännittyy, mutta ei ala säntäilemään. Missään muussa ei  ole ongelmia edes vähäisessä muodossa.

6. Mitä/Minkä tempun aijot opettaa koirallesi?
 ~Luulen että Sohvi pärjää mainiosti noilla tempuilla. Luoksetuloa ja noita kyllä treenataan  säännöllisesti, etteivät unohdu. Muista koirista en vielä tiedä.

7. Mitä koirasi syö?
 ~Metsästävän perheen vuoksi koiramme saa paljon raakaluita ja lihaa. Sen lisäksi Wilmaa ruokitaan    Jahti&Vahti Junior-ruualla ja aikuiset koirat saavat Jahti&Vahti energy-ruokaa. Nappulat vain  liotetaan lämpimään veteen. Lisäksi koirat saavat mm. vanhat leivät.

8. Tykkääkö koirasi olla sylissä?
 ~Sohvi tykkää rapsutuksista, mutta ei haleista- lisäksi tuon kokoista koiraa olisi vaikea pitää sylissä.
 Mäyräkoirat toki tykkäävät olla sylissä.

9. Mitkä ovat TOP 5-koirarotua? 
 ~Mun TOP 5 koiraroduissa on
  *Labradorinnoutaja
  *Jämtlanninpystykorva
  *Karkeakarvainen mäyräkoira
  *Saksanpaimenkoira
  *Dreeveri

10. Minkä koiran seuraavaksi ottaisit?
 ~Varmaan Labradorin tulevaisuudessa, kun olen lukenut itseni ammattiin (mahdollisesti
  eläinlääkäriksi).

11. Mitä koiraa et ikimaalimassa ottaisi?
 ~ En pidä ryttykuonoisita koirista- eli varmasti bulldogit yms. jäävät ottamatta.

Haastan kaikki osallistumaan tähän!

1. Pelkääkö koirasi jotain? Mitä?

2. Paljonko koirasi on yksin kotona?

3. Onko koirallasi pahoja tapoja?

4. Millä perusteella valitsit koirasi, vai oliko se rakkautta ensi silmäyksellä?

5. Kuinka usein peset koirasi?

6.Mitä ruokaa koirasi syö?

7. Miten paljon ulkoilet koirasi kanssa?

8. Uitatko koiraasi kesäisin?

9. Jos sinulla on vanhemman puoleinen koira, hoidatko sen niveliä jollain ravinteilla vai?
 Myös nuorempien koirien lisäravinteet voit listata tähän.

10. Onko koirasi menettänyt jonkun tärkeän ihmisen/eläimen? Muuttuiko koirasi silloin jotenkin?

11. Miten aktivoit koiraasi?


Kommentit

  1. Olen jo tehnyt haasteen, mutta voisinko ottaa kysymykset Q&A:han? :) Ja kiva postaus!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakain voit ottaa ne Q&A:han! Kiitoksia :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia

Noniin, tänään sain vihdoin ja viimein aikaa ja jaksamista kirjoittaa kuulumispostausta.
Edellisestä ns. "kunnon" postauksesta onkin jo kulunut eemmän aikaa, kuin mitä laki sallisi., mutta pistän kaiken pidemmän sairastelun piikkiin. Kuitenkaan tässä enempää höpöttelemättä, siirrytään itse kuulumisiin.


Syyslukukauden alussa vaihdoin ajoneuvonasentajan opinnoista merkonomin opintoihin. Ennen koulumatkaa oli noin.15 km mutta nykyään matkaa on n.43km per suunta. Tähän tietysti uppoaa tuhottomasti aikaa, kun jatkobussiyhteydet eivät sovi yhteen, sekä pelkkä bussissa olo vie päivästä kaksi tuntia. Koulun vaihto on ollut oikeastaan aika hyvä ja helpoittava ratkaisu, sillä edellisessä koulussa vain ahdisti ja ahdisti. Syy tähän oli tärkeän ja rakkaan kaverin menettäminen Helmikuun 18. päivä. Hän opiskeli samalla linjalla ajoneuvonasentajaksi. Tapahtumaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä. Tämän turman käsittämiseen ja ymmärtämiseen, miksi näin tapahtui on mennyt todella pitkä a…

Milloin on aika ystävän viimeiselle matkalle?

Mistä tiedät milloin on oikea aika päästää koira ystäväsi pois?

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että koira päästetään pois ilman kärsimystä ja oireiden ilmaannuttua. Meillä koirat eivät saa kärsiä, vaan koirasta huomaa kun aika on tullut. Meillä tilanteesta riippuen lopetetaan joko eläinlääkärissä tai kotona. Kumpikin vaihtoehto on meillä täysin hyväksytty, onhan tärkeintä se että koira pääsee mahdollisimman kivuttomasti  ja tietyllä arvokkuudella pois.


Mistä sitten tietää milloin aika on oikea Tähän kysymykseen on luvattoman paljon niin oikeita kuin vääriäkin vastauksia. Jotkut haluavat rakkaiden koirien kuolevan luonnollisesti, mutta itse en tästä tavasta perusta. Ihmisen on pystyttävä päästämään irti rakkaasta, hyvin palvelleesta tosiystävästä, kun aika on oikea. Minusta aika on oikea, kun elämä alkaa yksinkertaisesti olemaan liian rankkaa ja kuormittavaa koiralle, ei elämää ole enään syytä pitkittää. Esimerkiksi nivelrikkotapauksissa kannattaa miettiä siis milloin menee liian…

Kopinpehmikkeenä Ruti-Rex

Meillä  on koirat asunut jo pitkään ulkona, lämmitetyissä kopeissa. Koppien pehmikkeenä on oikeastaan aina ollut Ruti-Rex sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Aloitan nyt kertomalla hieman tästä vaihtoehdosta.

Ruti-Rex on luonnonmukainen vaihtoehto, joka on kehitetty koiria ajatellen. Ohut ja pitkä mäntykuitu on paitsi hyvän tuoksuista, myös kestävää, ja samalla myös estää hankaumien ja kovettumien syntyä jalkoihin. Ruti-Rex imee myös hyvin kosteutta.


Meidän omat kokemukset ovat todella hyviä.
Vaikka 10kg paali on meilläpäin lähemmäs 30e, Ollaan niin tyytyväisiä tuotteeseen että pulitetaan mukisematta se pari-kolme paalia koppeihin -sitäpaitsi paaleja ei tarvitse olla koko ajan ostamassa. Paali on todella riittoisa ja kestävä. Meillä menee vuodessa ehkä 5-6 paalia seitsemään koppiin. Kuivike pysyy suhteellisen hyvin kopeissa ja koirat ovat aina riemuissaan saadessaan  uutta pehmikettä koppeihin. Yritä nyt siinä sitten pehmikettä koppeihin laittaa, kun innokkaita on kokonainen parvi ympä…